Fırında Beşamel Soslu Zerzevat

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Beşamel Soslu Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet brokoli
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 adet havuç
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 diş sarımsak
Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat(olmasada olur)
  • 200 ml krema
  • 200 ml süt
Üzeri için:

  • Bol kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Fırında Beşamel Soslu Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sebzeleri orta büyüklükte doğrayın kaynamış suda yaklaşık 2-3 dk haşlayın ( fazlaca fazla yumuşamadan çıkarın) Suyunu süzün.
  2. Ayrı bir tencerede sosunu hazırlayın. Tereyağını güzelce eritin .
  3. Küçük küçük doğranmış soğanları ek edin ve kavurun .
  4. Soğanlar kavrulduktan daha sonra un ek edin ve karıştırın.
  5. Krema ve süt ek edin, devam karıştırın.
  6. Tuz, karabiber ek edin ,eğer muskat baharatınız var ise kullanmanızı tavsiye ederim yoksa sorun değil????
  7. Sosunuz yavaşça yoğunlaştıktan daha sonra ocaktan alın.
  8. Sebzeleri bir borcama dizin ,her katına biraz beşamel sosu biraz kaşar ek edin.
  9. En son beşamel sosu dökün.
  10. Üzerine biraz tatlı kırmızı toz biber ek edin ve tekrar kaşar ek edin.Güzel kızarması için bir püf noktası????
  11. 200 derece alt üst ayarda yaklaşık 30dk pişirin afiyet olsun ????.
Fırında Beşamel Soslu Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst