Fırında Çıtır Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Çıtır Karnabahar Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet karnabahar
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Galeta unu yahut mısır unu
  • Kaşar ( rendelenmiş)
Fırında Çıtır Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharları çiçeklerine ayıralım yavaşça haşlayalım.
  2. Fırına vereceğimiz için büsbütün haşlanmamasına itina gösterelim.
  3. Başka yerde galeta unu ( yahut mısır unu) ve kaşar hariç tüm gereçleri bir kaseye alıp çırpıcıyla karıştıralım.
  4. Haşladığımız karnabaharları hazırladığımız karışıma bulayıp daha sonrasında galeta ununa yahut mısır ununa bulayalım. Daha çıtır seviyorsanız bu süreci iki sefer yapabilirsiniz.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  6. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
  7. En son rendelenmiş kaşar serpelim sıcak fırında biraz bekletelim.
  8. Kaşarlar eriyince fırından çıkarabiliriz.
Afiyet olsun!….

Fırında Çıtır Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst