Fırında Domates Soslu Zerzevat Kızartması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Domates Soslu Zerzevat Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • 2 iri patates
  • 5 orta uzunluk kabak
  • Kızartmak için sıvı yağ
Domates sos için;

  • 1 iri soğan
  • 3 yeşil biber
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça (Biber kullandım)
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Çok az kimyon
Üzeri için;

  • Kıyılmış maydanoz
Fırında Domates Soslu Zerzevat Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci başta patatesleri küçük küpler halinde doğrayalım ve hayli kurutmadan kızartalım çabucak sonrasında kabakları yıkayıp, etrafına çatalla uzunluğuna çizikler atalım (Şart değil tabi yapmaya bilirsiniz)
  2. Yarım ay biçiminde hayli inceltmeden doğrayıp, onlarıda kızartalım ve bir kenarı alalım uygun bir tavaya fazlaca az sıvı yağ gezdirelim.
  3. Yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyelim kavuralım. Üzerine salçayı ekleyip, kavuralım. çabucak sonrasında kabuklarını soyup ufak doğradığımız domates ve sarımsak rendesini ek edelim.
  4. Domatesler yumuşayınca suyunu tuzunu baharatını ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirdikten daha sonra ocaktan alalım kızarttığımız patates ve kabağı kullanacağımız fırın kabına ezmeden karıştırarak yayalım.
  5. Üzerine domates sosunu gezdirelim ve 200 derece epey yeterli ısınmış fırında 10-15 dakika kadar pişirelim. Fırından aldıktan daha sonra üzerine kıyılmış maydanoz gezdirelim. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun
    ❤
    ????
    ❤
Not: Çok sulu olsun istemediğim için az koyuyorum suyunu lakin damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz şayet daha sulu seviyorsanız ayrıyeten bu tanımı fırında yapmak istemezseniz tencereye hazırlayıp kısık ateşte tencerede de pişirebilirsiniz.

Fırında Domates Soslu Zerzevat Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst