Fırında Karnabahar (Sarımsaklı Yoğurt Eşliğinde) Görüntülü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Karnabahar (Sarımsaklı Yoğurt Eşliğinde) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane orta uzunluk karnabahar
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşık tepeleme un (dolu dolu)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Sosu

  • 1 kase yoğurt ️
  • 3 diş sarımsak
Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı kırmızıtoz biber
Fırında Karnabahar (Sarımsaklı Yoğurt Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharı kol halinde ayırıp yıkıyoruz akabinde yarım saat kadar sirkeli suda bekletip bol suda yıkıyoruz.
  2. Tencereye koyup üzerine çıkıncaya kadar kaynatılmış suyu döküp 10 dk haşlıyoruz.
  3. Bir kapta süt, yumurta,un,zeytınyağı ve baharatlarını ek edip blenderdan geçiriyoruz.
  4. Borcama az sıvı yağ koyup fırça sayesinde tarafını yağlıyoruz.
  5. Karnabaharları borcama döküp üzerine sıvı karışımı ek ediyoruz. 180 derecede üzeri yeterlice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  6. Sosu ortasında;bir kase yoğurdun içine sarımsağı rendeliyoruz.
  7. Küçük bir tavada tereyağı, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi kavuruyoruz.
  8. Fırından çıkarttığımız karnabaharı dilimleyip servis tabağına alıyoruz.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı karışımı döküp servis ediyoruz.
Fırında Karnabahar (Sarımsaklı Yoğurt Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst