Fırında Karnabahar Tanımı Görüntülü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Karnabahar Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram karnabahar
  • 4-5 kol taze soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt – 120 ml
  • Yarım şişe maden suyu – 100 ml
  • 2 su bardağı un – 240 gram
Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ben orta büyüklükte ortalama 500 gram gelen bir karnabahardan hazırladım tanımımı. Karnabaharın çiçeklerini bıçakla ayıralım ve ayırdığımız çiçekli kısımları rendeleyelim.
  2. Üzerine ince ince doğradığımız taze soğanı, yumurtayı, tuz ve baharatları, süt ve maden suyunu ekleyip karıştıralım.
  3. Akabinde unu denetimli bir biçimde ekleyelim. Kıvamının nasıl olması gerektiğini görüntüde daha düzgün gorebilirsiniz. Ben tam 2 su bardağı un kullandım. İçini yağladığımız borcama karışımı alıp düzeltelim.
  4. Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında 45 dk kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkınca sıcağı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz. Yanında yoğurtla servis etmenizi öneririm
    ✅
    lezzeti de sunumu da şahane oluyor???? katiyen deneyin derim ???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????Bu ve öteki tariflerimin ayrıntılı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim????
Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst