Fırında Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 küçük uzunluk karnabahar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kaşar peynir rendesi
  • Tuz
  • Pul biber
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Dilerseniz kızdırılmış yağ
Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharlar küçük modüller halinde koparılarak haşlanır.
  2. Farklı bir kapta kaşar peyniri hariç tüm materyal karıştırılır.
  3. Haşlanan karnabaharlar hazırlanmış olan sosa batırılıp, yağlanmış borcama dizilir, şayet harç artarsa üzerine dökebilirsiniz.
  4. 200 derecede 20-30 dakika kadar fırında pişirilir.
  5. çabucak sonrasında kaşar peyniri eklenerek tekrar fırına atılır.
  6. Kaşar eriyip, kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun….
Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst