Fırında Karnıyarık (Patlıcanı Yağda Kızartmak Yok)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Karnıyarık (Patlıcanı Yağda Kızartmak Yok) Tanımı İçin Gereçler

  • 5 tane patlıcan
  • Patlıcana sürmek için azıcık sıvı yağ
İç harcı için;

  • 150-200 gram kadar kuzu kıyma
  • 2 tane orta uzunluk kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tane orta uzunluk domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz ve sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber ve pul biber
  • 1 tutam maydanoz
Üzerine koymak için;

  • 1 tane domates
  • 1 tane yeşil biber
Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Biraz ılık su
  • Karabiber ve tuz
Fırında Karnıyarık (Patlıcanı Yağda Kızartmak Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, fırça sayesinde sıvı yağ sürüp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve önce ısıtılmış 180-190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  2. Patlıcanlar pişerken iç harcını hazırlayalım, kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine kıymayı ek edip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  3. Üzerine salçayı ekleyip iki dakika daha kavurduktan daha sonra yemeklik doğranmış domatesi ve minik doğranmış sarımsağı da ek edip domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Domatesler yumuşadıktan daha sonra baharatları ek edip karıştıralım ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  5. Kızaran patlıcanları fırından alıp öteki bir tepsiye alalım (Ben büyük uzunluk borcam tepsi kullandım) bıçakla uzunlamasına kesip içini açalım kıymalı harçtan dolduralım.
  6. Karnıyarıkların üzerine domates dilimi ve yeşil biber koyalım.
  7. Salçayı ılık suyla açalım biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım karnıyarıkların yarısından az eksik olacak kadar salçalı suyu ekleyip tekrar fırına koyalım.
  8. Üzerleri kızarana kadar pişirelim ve fırından alıp servise hazırlayalım. ????Afiyet olsun????
Fırında Karnıyarık (Patlıcanı Yağda Kızartmak Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst