Fırında Kıymalı Biber Dolması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 14 adet dolmalık biber
İç harcı için;

  • 100 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 9-10 kısım maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 2-3 bardak sıcak su
Fırında Kıymalı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Dolmalık biberlerimizin içlerini temizleyip, yıkayalım ve altlarını kürdan yardımı ile 3-4 yerinden delelim.
  2. Domateslerin kabuklarından dolmalık biberlerimize kapak keselim. Kalan domateslerimizi küp küp doğrayalım.
  3. Soğan, maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayalım.
  4. Bir kaseye kıyma, pirinç, soğan, domates, maydanoz, sarımsak, salça, sıvı yağ ve baharatları koyup uygunca karıştıralım.
  5. Hazırladığımız iç materyaliyle biberleri 1 parmak boşluk bırakarak dolduralım.
  6. Kestiğimiz domates kabuklarını biberlere kapak yapıp kapatalım. Tenceremize dizelim.
  7. Ayrı bir kaseye salça, sıvı yağı, tuz ve sıcak suyu ekleyip karıştırarak sosumuzu hazırlayalım.
  8. Tencereye hazırladığımız sosu yavaşça dökelim.
  9. Önce yüksek ateşte suyun kaynamasını sağlayalım. Akabinde altını kısıp 30 dakika kadar pişirelim.
  10. Uygun bir fırın kabına biber dolmalarımızı dizip tencere de kalan sosu dökelim.
  11. Önceden ısıtılmış 200-220 derecelik fırında 15-20 dakika kızarıp, içini çekene kadar pişirmeye devam edelim. Deneyen herkese afiyet olsun ????.
Fırında Kıymalı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst