Fırında Nefis Sebzeli Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım adet karnabahar
- Yarım adet brokoli
- 2 tane havuç
- 2 tane patates
- 300 gr tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- Çeri domates
- Kırmızı paprika biber
- 150 gr kaşar peynir rendesi
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Sebzeler yıkayıp brokoli ve karnabahar kollarından ayırıp kalan zerzevatları de doğrayıp bir taşım kaynatıyoruz.
- Sebzelerin suyunu süzüp orta uzunluk borcama koyuyoruz.
- Sebzelerin üzerine ceri domatesleri de ek edip kenara alıyoruz.
- Tavukları küçük küçük doğrayıp soğan ve paprika biberlerle soteliyoruz ve fırın kabına aldığımız sebzelerin üzerine ek ediyoruz.
- Beşamal sos için tencereye 2 kaşık tereyağını alıp eritiyoruz ve 2 kaşık unu yavaşça kavurup sütümüzü ek edip karıştırıyoruz.
- Göz göz olup pisince ocaktan alıp tepsi için deki yemeğimizin üzerine ek edip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.