Fırında Patatesli Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4-5 adet patates ( haşlanmış soğumuş )
 - 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 - 2 yemek kaşığı süt
 - Tuz, kekik, karabiber
 
- 10-14 mantar
 - 2 adet yeşil biber
 - 1 adet küçük soğan
 - 1 diş sarımsak
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Kekik,karabiber ,tuz, kırmızı toz biber
 - İsteğe bağlı maydanoz
 - Haşlanmış mısır
 
- 1 yemek kaşığı salça
 - 1 su bardağı ılık su
 
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler kabuğuyla yumuşayana kadar haşlanır soğumaya bırakılır.
 - Sote için, tavada sıvı yağ kızdırılır, soğan sarımsak sotelenir ( isteğe bağlı modül tavuk da eklenebilir).
 - Biberler eklenir, mantarla sotelenir baharatlarını ve tuzunu ekleyip salçayla son sefer kavrulur.
 - Haşlanan patatesler ezilir, kaşar peynir ve süt eklenir harmanlanır.
 - Mandalina büyüklüğünde patates topları elde edilir.
 - İçi kaşık sayesinde oyulur, hazırlanmış sote karışımı içine ek edilir.
 - Üzeri kaşar peyniri ile kapatılır.
 - Fırın tepsisine salçalı sosu ekleyerek 200 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.