Fırında Patlıcan Musakkası (Kızartmadan)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Patlıcan Musakkası (Kızartmadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kemer patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet köy biberi
  • 1 adet küçük al biber
  • 2 adet salkım domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz, kişniş (tercihe bağlı)
Fırında Patlıcan Musakkası (Kızartmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlar alacalı biçimde soyulup halka halinde doğranır. Tuzlu suda bir kapak ile bastırılarak 20-30 dk bekletilir.
  2. Suyu süzülen patlıcanlar uygun ebatta bir borcama dizilir ve yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz ve tatlı biber karıştırılarak elde edilen sosun yarısı patlıcanların üzerine pasta fırçası ile sürülür.
  3. 180 derece turbo fırında 15 dakika kızartılır.
  4. 15 dakika daha sonra patlıcan dilimleri çevrilerek kalan sos patlıcanların başka tarafına sürülür.
  5. Küçültmeden doğranmış biberler ve sarımsaklar da borcama eklenerek (olabildiğince patlıcanların ortasına denk getirilir) 15 dk daha fırınlanır.
  6. Kıyma, soğan, biber salçası, karabiber yahut dilek edilen öbür baharatlar 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrularak borcamdaki zerzevat karışımının üzerine eşit bir biçimde dağıtılır.Tercihe göre kişniş eklenir.
  7. En üste kabuğu soyulup yarım halka halinde doğranmış domatesler dizilir.
  8. Üzeri pişirme kağıdı kaplı alüminyum folyo ile örtülerek yahut var ise borcamın kapağı kapatılarak 180 derece turbo ayarda 20-30 dk pişirilir.
  9. Dilerseniz 5-10 dakika daha üzeri açık pişirme yaparak kıymalarını kızartabilirsiniz.
  10. Fırından çıkarınca isteğe bakılırsa üzerine maydanoz serpilir.
Not: ben kızartma tadını versin istediğim için domatesin kendi suyu haricinde su eklemedim. Daha yumuşak bir lezzet isteyenler kıyma kavrulduktan daha sonra yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyip bu biçimdece karışımın üzerine dökebilir ve daha sonra öteki basamakları uygulayabilirler.

Fırında Patlıcan Musakkası (Kızartmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst