Giulia Cecchettin, Turetta'nın savunmasının zor görevi: Katilden ne istiyor?

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Bu “zor” bir görevdir, ancak yardımcı olmak bir görevdir Filippo Turetta. Eski kız arkadaşı Giulia Cecchettin'i “iğrenç, çok ciddi” bir şekilde öldürdüğünü itiraf eden 22 yaşındaki genç, yasallık sınırları içinde kalarak ve “gerçeği bir kenara atmanın” popülizminden uzaklaşarak adil bir cezaya çarptırılmalı. anahtar”. bu savunmanın kendisine belirlediği görev. Meslektaşı Monica Cornaviera ile birlikte sanıklara yardımcı olan avukat Giovanni Caruso, dün Venedik Ağır Ceza Mahkemesi önünde yaptığı üç saatten fazla süren konuşmasında, cezanın “yeniden eğitici” işlevini hatırlatarak müebbet hapis cezasının nasıl bir şey olduğunu hatırlattı. bir erkek çocukla karşı karşıyaysanız “dikkatli” bir şekilde uygulanması gereken intikamcı, insanlık dışı ve aşağılayıcı bir cezadır.

“Duygusal hareket ettim, önceden tasarlamadım”

Savunma hiçbir mazeret sunmuyor: Turetta, “takıntısı” haline gelen kızı öldürdü ve hayatından mahrum etti. 11 Kasım 2023, Vigonovolu öğrencinin “hayallerini, umutlarını, projelerini ve parlak geleceğini” elinden aldı. “Duygusal bir değişim halinde, heyecanla hareket etti”, eylemi “acımasız değil” ve önceden planlanmış değil. “Savcı Andrea Petroni iddianamesinde bunun bir tasavvur ekolü vakası olduğunu söyledi, ben buna katılmıyorum: öyle değil, tasvip yok”. Güvensiz sanığın eylemlerinde “kesintililik” var, tereddütlü ilerlemesi “daha doğrusu bakalım nasıl olacak”.

Kadın cinayetinden dört gün önce oluşturulmuş, gerekli şeylerin (bıçaklar, bant, siyah çantalar, yol haritaları) not edildiği liste, bıçaklanmadan birkaç saat öncesine kadar değiştirilmiş, Giulia Cecchettin'in cesedi yakına atılarak atıldıktan hemen sonra silinmişse Barcis Gölü, savcılık açısından kasıtlı olduğunun kanıtını temsil ederken, avukat Caruso'ya göre “bu, şiddet eylemlerine ilişkin bir fantezi. Cinayet niyeti gerçekten açık bir niyeti ifade ediyor mu?”.

Turetta “gerçekten Giulia'ya takıntılıydı; bu takıntı onu Giulia'nın davranışları, alışkanlıkları ve ilişkileri hakkında takıntılı bir şekilde anlatmaya itmişti. Sanığın huysuz, hatta dayanılmaz bir davranış sergilediği şüphe götürmez” diye itiraf ediyor avukat Caruso. ısrarlı ve ciddi bir endişe ve korku hali gerektiren zulüm eylemlerini (takip etme) ağırlaştırıcı koşulları kapsamaz.

“Bölgeyi işaretleyen utangaç kişinin zehirli aşkı”

Bu, “zeki ve neşeli, muazzam insan derinliğine sahip” kurbanın, “kendi bölgesini işaretleyen utangaç, güvensiz” çocuğu bıraktığı, ancak Giulia Cecchettin'in “yaşam alışkanlıklarını değiştirmediği” “zehirli” bir aşktır. Korkmuş olsaydı. Güvenliği için gelecekteki katiliyle buluşmayı ayarlar mıydı? Eğer korksaydı arkadaşlarının ona eşlik etmesine izin vermez miydi? Giulia, 'beni korkutuyorsun' dediğinde Filippo Turetta'dan korkmuyor mu? zarar göreceği korkusunu ifade ediyor” diye iddia ediyor savunmacı. Duygularını ve duygusal ilişkisini yönetmekten aciz olan sanık, mahkeme salonunda hâlâ başını aşağıda tutuyor ve cezayı hiçbir zaman sona erdirmeye hazır değil.

“Gerçekten müebbet hapis cezasından kurtulmak istediğine inanıyor musun?” diye soruyor savunmacı. Biraz üzücü bir şey söyleyeceğim ama Filippo Turetta'nın insanlıkla karşılaşabileceği ve insan sayılabileceği tek ortam hücre arkadaşlarıdır çünkü onlar Toplum, bugün Filippo Turetta'yı ağırlamaya hazır değil, gerçek bu ve haklı olarak Ceza, zaman demektir ve hayatının büyük bir kısmının hapishanede geçeceğinin farkındadır.” Ona göre savunma, genel hafifletici faktörlerin tanınmasını ve ağırlaştırıcı faktörlerin hariç tutulmasını talep etmektedir. Ömür boyu hapis cezasından kurtulmanın tek yolu. Alternatif olarak, hafifletici ve ağırlaştırıcı eşdeğerleri göz önünde bulundurun. Cezanın 3 Aralık'ta verilmesi planlanıyor.

Ayrıca okuyun