Grillo-Conte, M5S için son düello: 'cenazeden' tepkiye

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Bir cenaze arabası ve Beethoven'ın neşe ilahisi: bunun gibi Beppe Grillo ulusa verdiği 'hassas' mesajla kendini tanıtıyor. Şifreli, uzun, biraz zehirli ve sonu kendine has: teatral. “Hareket öldü ama gübrelenebiliriçindeki humus ölmemiştir. Size daha sonra açıklayacağım bir fikrim var, burada bitmiyor. İsterseniz gidin, oy verin ya da mantar toplayın, siz orada olsanız da olmasanız da, bu Hareketin farklı, harika bir sonucu olacak” diye uyarıyor militanları. Ve buna yanıt veriyor Giuseppe ConteAkşamın sonunda sosyal medyada bir videoyla topluluğu bir değişiklik yapmak için oy kullanmaya davet eden kişi: “Bu bir Kimsenin kendisini ayaklar altına almasına izin vermeyen gururlu toplulukkim mantar yemeye gitmek istemez”.

Grillo ne söylemek istedi ve ne yapmak istiyor?

Peki Grillo'nun fikrinin alt metinleri neler? Conte'nin başkanlığını yaptığı dernekten sembolü geri almak istiyor musunuz? Yetkili kaynakların Adnkronos'a bildirdiğine göre duyarlılık tam olarak bu yönde ilerliyor gibi görünüyor, ancak hafta sonu yapılacak oylamayı beklememiz gerekecek.

Yakınları, “Sembolü artık Hareket'i temsil etmeyenlere bırakmayacak, onun için bir türbede kalması daha iyi olur…” diye açıklıyor. Ancak bu bir fiyaskoya dönüşebilir, öyle ki Campo Marzio bu konuda sakin olduklarını söylemeye devam ediyor. Eski başbakan Transatlantik hakkında gazetecilere “Neden endişelenelim ki?” diyor. Ancak mesajın geri kalanına gelince, o ve milletvekilleri ayaklarından birkaç çakıl taşı da alıyorlar.

Kont Oz'a hamle

Grillo, video mesajında cenaze arabasının penceresini açtıktan sonra “5 Aralık'taki oylamalar konusunda iyimserim” diye başlıyor. Ardından 'Oz Büyücüsü' lakaplı Conte'ye ve hareketin şu anki 'liderlik grubuna' karşı bir dizi kınama başlıyor: “Gelen tüm projelerim ulaşmadı çünkü o asla bulunamadı ve projeler oradaydı. O kadar çok şey oldu ki” diyor ve kendisi için seçilenlerin dinlemediği önerileri sıralıyor.

Ancak onlar için değil, hatta sosyal medyadaki videoda garantörün davranışından dolayı üzgün olduğunu söyleyen başkan için bile durum böyle değil: “Bahsedilen tekliflerin çoğu aslında halihazırda yasa tekliflerine dönüştürülmüş durumda. Meclis'e sunduğumuz bu çalışmayı güç ve kararlılıkla sürdürüyoruz.”

Ancak bu Grillo'nun tek saldırısı değil: “Artık tanımadığım insanların Oz'unu takip eden bir parti oldun – Yükseltilmiş -'e devam ediyor. Hatta aşağı indiğimde bana bahşedilen o meşhur makamda kimse yoktu, kimse gelmedi.”

Anlattıklarına göre başka bir yalan, başta M5S'in başkan yardımcısı Riccardo Ricciardi, başka bir videoda garantörün yardımcı olmak yerine yaratığa direksiyona bir çubuk taktığı tüm anları özetliyor. kendisinin hayat verilmesine katkıda bulunduğunu söyledi. “Tam olarak iki görev nedeniyle ortadan kayboluyorum – o saldırmaya devam ediyor -. Bu oylamada üç tanesini kapsayacak 20 soru vardı. Zaten kaybettim, biliyorum ama iyimserim çünkü bu hareketin olağanüstü bir kimliği vardı”.

Fico'ya saldırı

Hiçbir şeyi şansa bırakmamak için kurucu ortak aynı zamanda Roberto Fico'yu da dinliyor. 5 Yıldız Hareketi “yirmi yıl önce Hıristiyan Demokratların bile oynamadığı bu oyunlarla kendisini ilerici küçük bir partiye dönüştürdü: Liguria ve Emilia'daki bölgesel seçimlerde Demokrat Parti adayı olarak sizi destekliyorum ve siz de beni 'c' olarak destekliyorsunuz. Campania'da otobüsle 'aggiafà'. Desteklemediğiniz bu oyunlar bu küçük maçı boşa çıkardı“, eski Oda başkanına karşı bir saldırıdır. Ve sonra fikir, biraz daha zehirlemeden önce: 5 Yıldız Hareketi'nin bu insanlar tarafından temsil edildiğini görmek bende bir tedirginlik duygusu yaratıyor. Haydi, kendinize başka bir sembol yapın”, diye bitiriyor Grillo.

Ayrıca okuyun