Güveç Tanımı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram yağlı kuş başı et
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet küçük uzunluk patlıcan
  • 1 adet küçük uzunluk kabak
  • 1 adet orta uzunluk kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 adet sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2 tane defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Sosu için

  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm gereçlerimizi iri iri doğrayalım.
  2. İlk evvel güvecimizi yağlayalım.
  3. daha sonra et ve sırasıyla zerzevatları koyalım.
  4. En son sarımsağı üzerine iri doğrandıktan koyalım
  5. Sosumuzu hazırlayıp üzerine dökelim alüminyum ile düzgünce kapatalım.
  6. Kapağında üzerine koyup ocağımıza alalım.
  7. Kısık ateşte 1,5-2 saat kadar denetimi pişirelim dikkat edelim ortada denetim kaide lezzeti enfes oldu kesinlikle tavsiye ederim
Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst