Güveçte Beşamel Soslu Mantar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo mantar
  • 1 büyük soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı muskat
Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz karabiber pulbiber kimyon
Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Keyifli günler geçen iftar için bu lezzetli kolay tanımı hazırladım biz bayıldık afiyet le yendi sizlerle de paylaşmak istedim geçelim tarife????????

  • Birinci evvel mantarları doğrayın suda yıkayın suyunu sürmesi için süzgeç alın.
  • Öteki tarafta soğanı doğrayın yağda kavurun.
  • Biberi doğranmış mantarı ufak ufak doğranmış sarımsağı ekleyin kavurmaya devam edin tuzunu da ekleyin mantarlar sulanacaktır.
  • 10 dakika bu biçimde pişirmeye devam edin altını kapatın güveçlere doldurun.
  • En son tencerede kalan suyu da güveçlere bölüştürün.
  • Sos için yağı eritin unu ekleyin biraz kavurun.
  • Sütü ekleyin tuzunu baharatını atın.
  • Kaynadıktan daha sonra sosu güveçteki mantarların hepsine dökün.
  • En son dileyen kaşar rendesi atabilir ben bi kaçına attım konutta herkes peynirli sevmediği için peynirsiiz de olur yani koşul değil.
  • 200 derece fırından üzerleri kızarana kadar pişirin afiyet olsun ????????not kesinlikle deneyin hem pratik hem olağanüstü bir lezzet ????????.
Güveçte Beşamel Soslu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst