Güveçte Beşamelli Kıymalı Bezelyeli Patates Tanımı İçin Malzemeler
Kıymalı kat için:
İstediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz)
Not EkleTarifi Yazdır
								Kıymalı kat için:
- 500 gram kıyma
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 kuru soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1’er çay kaşığı karabiber,pulbiber,tuz
 
- 4 tane patates
 - 300 gr haşlanmış bezelye
 
- 2 yemek kaşığı tereyağ
 - 2 yemek kaşığı un
 - 1,5 su bardağı süt (Akışkan kıvam isteyenler için 2-2,5 su bardağı)
 - 1 fiske tuz
 
- 1 su bardağı kaşar rendesi
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma ile ince doğranmış soğan ve sıvı yağı tenceremize alarak pişirelim.
 - Suyunu salıp çekince baharatlarını ekleyip son 2-3 dk çevirip ocaktan alalım.
 - Sebzelerimizi kızartıp kağıt havluda fazla yağını alalım.
 - Beşamel sosumuz için tereyağı eritip unla 2 dk kavurup çırparak sütü ekleyelim.
 - İstediğimiz kıvama gelince ocaktan alalım.
 - Güveçlerimize kızarttığımız sebzelerden ve bezelyelerden paylaştırıp kıymalı harçtan ek edelim.
 - Son olarak beşamel sostan ekleyip kaşar rendesini serpiştirelim.
 - Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişirip servis edelim. Afiyet olsun.