Güveçte Patlıcan Ortası Köfte

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Güveçte Patlıcan Ortası Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan
Köftelik harç:

  • 400 gram kıyma
  • 1 rendelenmiş soğan
  • Ekmek içi
  • Yarım demet maydanoz
  • Tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta
  • İsteğe bağlı 1 diş sarımsak
Üzeri için :

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağından az su
  • Rendelenmiş kaşar
Güveçte Patlıcan Ortası Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlarımızı dilim dilim keserek tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Köftelik harcımızı hazırlamak için bir kaba kıyma ,soğan ,ekmek içi ,sarımsak ,maydanoz ,yumurta ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz .
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp kızartıyoruz.
  4. Beklettiğimiz patlıcanları durulayıp kuruması için bezle fazla suyunu tamponlayarak alıyor ve epey karartmadan kızartıyoruz.
  5. Hadi hepsini birleştirelim! Patlıcanları + formuna getirip ortasına köftemizi koyup bohça yapıyoruz.
  6. Minik güveçlerimizin içine ne kadar sığarsa koyabiliriz benimkine 3 tane sığdı.
  7. Salçalı suyumuzu köftemizin üzerine birer kaşık koyarak üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip fırına atabiliriz
    🙂
  8. Kaşar üzerinde eriyene kadar kalsın şimdiden afiyet olsun.
Güveçte Patlıcan Ortası Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst