Güveçte Türlü Yemeği Görüntülü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Güveçte Türlü Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 3 orta uzunluk patlıcan
  • 3 orta uzunluk domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biberi
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 100 gram kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 orta uzunluk patates
  • 3.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Güveçte Türlü Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanları küp küp doğrayın bir kaseye su koyun.
  2. İçine 1 tatlı kaşığı tuz koyup 20 dk tuzlu suda patlıcanları bekletin.
  3. Patatesleri ve domatesleri de küp küp doğrayın.
  4. Biberleri ,sarımsağı doğrayın.
  5. Maydanozları ince ince kıyın az yağ koyduğunuz bir tencereye soğan, biber ve sarımsağı ekleyip kavurun
  6. İçine kıymayı ekleyin baharat ve tuzunu ekleyin.
  7. Son olarak domatesleri ekleyin bir tavada yavaşça olcak biçimde evvel patatesleri çabucak sonrasında patlıcanları kızartın.
  8. Kağıt havlu serdiğiniz bir tepsiye alın yağını salınca tencereye alın.
  9. Üzerine 3. 5 su bardağı sıcak su ek edin 15 dk kadar kaynatın.
  10. çabucak sonrasında tepsi güvecinizi bir fırın tepsisine koyun.
  11. Tepsinin içerisine az ölçüde sıcak su ek edin yemeğin üzerine alüminyum folyo ile kapatın.
  12. 180 derecede 40 dk kadar pişirin afiyet olsun ????????daha fazla görüntü için youtube sayfamdan takipte kalmayı unutmayın.
Güveçte Türlü Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst