Havuçlu Pirinçli Pırasa Yemegi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 500 gr pırasa
 - 3 adet havuç
 - 2 adet domates
 - 1 çay bardağı pirinç
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - Tuz
 - Kırmızı pul biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaların dış yaprakları alınır.
 - Bir parmak eninde doğranır güzelce yıkanır süzülür.
 - Havuçların dışı soyulur ve ince doğranır.
 - Domateslerin kabukları soyulur doğranır.
 - Tencereye zeytinyağı alınır havuçlar eklenir biraz soteledikten daha sonra pirinç ve biber salçası eklenir bı süre kavrulur.
 - ondan sonrasında domates ve pırasalar eklenir 2 dakika kavurduktan daha sonra tuzu kırmızı pul biber eklenir ve ılık suyu ek edilir.
 - 30 dakikada servise hazır.Afiyet olsun.