İçli Köfte

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller

Dışı için;

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı yarma
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kaynamış su
İçi için;

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 6-7 adet ceviz
  • 1 büyük baş soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1/3 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Haşlama yapmak isteyenler için;

  • 2 litre kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için;

  • 2 su bardağı sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tavaya birinci vakit içinderda kıymayı koyuyoruz. Kıymaların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  2. Kıymanın rengi değişince yağı koyup soğanları ekliyoruz. Soğanlar ölene kadar kavuruyoruz.
  3. Salçayı ve baharatları ekleyip bir iki dakika daha kavurup altını kapatıyoruz.
  4. Altını kapatır kapatmaz cevizleri minik minik hale getirip içine atıyoruz. Kapağını kapatıp, soğuması için buzdolabına atıyoruz.
  5. İç materyali soğurken bir köfte yoğurma leğenine bulguru, yarmayı ve irmiği koyup üzerine 1 su bardağı kaynamış su döküyoruz.
  6. Leğenin ağzını tepsiyle kapatıyoruz ve yaklaşık 10 dakika kadar bekliyoruz.
  7. Dinlendikten daha sonra salça, baharatlar ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Biraz yoğurduktan daha sonra yumurtayı ekliyoruz.
  8. Yumurtayla yoğurduktan daha sonra da unu ekliyoruz.
  9. Şayet suya gereksinim duyuyorsanız yoğurma esnasında elinizi ıslatıp yoğurmaya devam edebilirsiniz. Ben ekstra su kullanmadım.
  10. Uygunca yoğurduktan daha sonra bir kaseye su koyup elimizi bu suya batırarak ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz (İçli köfteleri bu türlü yapınca daha pratik ve süratli oluyor)
  11. iç gerecimizi dolaptan çıkarıyoruz. Her bir parçayı elimizle şekillendirip içerisine iç harcı koyup kapatıp form veriyoruz.
  12. Donması için bir gece buzdolabının buzluk kısmında bekletiyoruz. Bu süreç pişirirken dağılmaması açısından değerli.
  13. Şayet; haşlayacaksak ocağa kaynar suyu koyup içerisine tuzu ve yağı koyup yavaş yavaş dolaptan çıkarttığımız köfteleri koyuyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika haşlayıp çıkarıyoruz.
  14. Suyu süzüldükten daha sonra bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı alıp eritiyoruz. Haşlanmış köfteleri koyup biraz kızarması için bekliyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
  15. Şayet; kızartacaksak kızartma tenceresine en az 2 su bardağı yağ koyup, yağın kızmasını bekliyoruz.
  16. Yağ kızınca dolaptan çıkan köftelerin kağıt havluyla var ise ıslaklığını alıp yağa atıyoruz. Yeterlice kızarınca çıkarıp, sıcak sıcak servis ediyoruz.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst