İmam Bayıldı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İmam Bayıldı Tanımı İçin Malzemeler

Patlıcanlar için;

  • 3 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
İç harcı için;

  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet büyük domates
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
İmam Bayıldı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin. Ortalarına birer çizik atın. Akabinde tuzlu suda acısını alması için 15 dakika bekletin. Bir kere yıkayıp havlu kağıt üzerinde kurutun. Bir kase ortasında sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
  2. Bir fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Patlıcanları dizin. Sıvı yağ karışımını patlıcanların üzerine bir fırça sayesinde sürün.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 12 dakika kızartın. Bu sırada iç harcınızı hazırlayın. Bunun için bir tencereye sıvı yağı alın.
  4. Soğanları piyazlık doğrayın. 5 dakika kavurun. Biberleri ince ince doğrayın. Sarımsağıda ince doğrayıp biberlerle kavurun.
  5. Domatesi küçük küçük doğrayın. Tencereye alın. Tuz ve baharatları ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ekleyip bir defa çevirip ocaktan alın.
  6. Fırından aldığınız patlıcanları kesik yerlerini bir kaşık yardımı ile açın. İçine hazırladığınız iç harçtan koyun. Tüm patlıcanlara birebir süreci yapın.
  7. Hazırladığınız patlıcanları borcama dizin. Salçayı bir bardak suda inceltin. Patlıcanların üzerine dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Hazırlanan imam bayıldıları servis tabağına alın.
  9. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
İmam Bayıldı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst