İri Çekirdekli Bamya Kavurma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İri Çekirdekli Bamya Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg iri bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı su
İri Çekirdekli Bamya Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yarım kg. İri bamyayı başını almadan güzelce yıkayalım suyunu süzdürüp kurulayıp başları alalım (ben yazdan bamyaların başlarını alıp difrizleyip yarım kiloluk paketlemiştim ).
  2. İlk evvel soğanları doğrayıp kavuralım.
  3. Salça ek edip biraz daha kavuralım suyunu ek edip 1. Limon sıkıp suyunu ek edelim (limon yapışmadan jelini salmadan pişmesini sağlayacaktır.
  4. Bamyalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirip ocağı kapatıp yemeği biraz dinlendirip servis yapalım afiyet olsun.
İri Çekirdekli Bamya Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst