Irk Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağından biraz fazla irmik
- 1 kase un
- 1 büyük rendelenmiş soğan
- 300 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı kuru reyhan
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda ince bulgur ve irmik bir kaba alınır, üzerine 1.5 su bardağı sıcak su dökülür, 5 dk dinlenmeye bırakılır.
- Ardından üzerine soğan, salçalar, ve baharatlar eklenerek yeterlice yoğrulur.
- Son olarak üzerine un ve kıyma eklenerek bir sefer daha yoğurulur.
- Şekil verilip kızgın yağda önlü artlı kızartılır.