Irk Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
 - Yarım su bardağından biraz fazla irmik
 - 1 kase un
 - 1 büyük rendelenmiş soğan
 - 300 gr kıyma
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - Yarım yemek kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı karabiber
 - 1.5 yemek kaşığı kuru reyhan
 
- Sıvı yağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda ince bulgur ve irmik bir kaba alınır, üzerine 1.5 su bardağı sıcak su dökülür, 5 dk dinlenmeye bırakılır.
 - Ardından üzerine soğan, salçalar, ve baharatlar eklenerek yeterlice yoğrulur.
 - Son olarak üzerine un ve kıyma eklenerek bir sefer daha yoğurulur.
 - Şekil verilip kızgın yağda önlü artlı kızartılır.