Isırgan Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Isırgan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ısırgan
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
Isırgan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Isırganlar ayıklanır, elimize eldiven takılır eldiven takmazsak elimizi dalar eldivensiz yapılmaz doğrayalım, güzelce yıkayalım.
  2. Diğer tarafta soğanı doğrayıp tencerede yağ ile soteleyelim, salçasını ek edip sotelemeye devam edelim.
  3. Yıkanan ısırganıda ek edip, kavurmaya devam. İçine üç bardak sıcak su bulguruda koyup, pişirmeye bırakalım tuzuda koyalım.
  4. Pişince servis yapıp afiyetle yiyelim. Afiyet olsun ısırgan epey faydalı bir bitkidir senede bir kezde olsa yemeliyiz ben kurutup yemeklerdede kullanıyorum nane üzere.
Isırgan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst