Ispanak Başı Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ispanak Başı Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo ıspanak başı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Ispanak Başı Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle ıspanak başlarını fazla büyük olmadan keselim ve suda 5 dk kadar ıslayalım.
  2. Suyunu daima olarak değiştirelim ki içinde toprak var ise bıraksın.
  3. daha sonra teker teker suyla yıkayalım.
  4. Soğanları küçük küçük doğrayalım ve tenceremizde yumuşayana kadar kavuralım.
  5. Öteki yandan pirincimizi biraz suyla yıkayıp, suda bekletelim.
  6. Kavrulan soğanların üzerine salça koyup, biraz karıştıralım ve tozbiber de ekleyip karıştırıp, tencerenin yarısı kadar su koyup, temizlediğimiz ıspanak başlarını koyalım ve karıştırıp biraz pişmeye bırakalım.
  7. Yarım saat bu türlü pişirdikten daha sonra pirincin suyunu süzelim ve tencereye ekleyelim ve tencereyi dolduracak biçimde sıcak su koyalım ve tuzda atıp kırık ateşte pişmeye bırakalım. Orta ara karıştıralım.
  8. 15 20 dk sonunda yemeğin tadına bakalım ve şayet suyu azaldıysa ekleyelim ve ocağı kapatalım.
  9. Servis ederken limon koymanızı tavsiye ederim o denli daha hoş oluyor lakin şayet sevmiyorsanız bu biçimde de hoş. Afiyet olsun :).
Ispanak Başı Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst