Ispanak Graten

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım bağ ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
Beşamel sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tavaya soğanları yemeklik doğrayarak zeytinyağında kavuruyoruz rengi dönünce salça atıyoruz daha sonra sırasıyla ince doğranmış patatesleri ve rendelenmiş havuçları da atıp kavuruyoruz.
  2. Doğradığımız ıspanakları da atıp ölene kadar kavuruyoruz çabucak sonrasındasında borcama bu karışımı döküp, soğumaya bırakıyoruz.
  3. Beşamel sosu için; tereyağı ,süt ve unu tavada ocağa koymadan güzelce çırpıyoruz daha sonrasında ocakta göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  4. Borcama ıspanaklı karışımın üzerine gezdiriyoruz. Biraz soğuduktan daha sonra rendelediğimiz kaşar peyniri üzerine yerleştirerek üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst