Ispanaklı Kıymalı Patatesli Fırın Yemeği (Favoriniz Olacak Nefis Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 adet büyük uzunluk patates
 - Tuz
 - Sıvı yağ
 
- 250 gr kıyma
 - 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 adet soğan
 - 2-3 adet yeşil biber
 - 1 adet kırmızı biber
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 2 diş sarımsak
 - 400 gr ıspanak
 - Tuz
 - Pulbiber
 - Karabiber
 
- Dilimlenmiş kaşar peyniri
 - Kırmızı toz biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesi soyup dilimleyin.
 - Borcama dizin üzerine tuz ve sıvı yağ gezdirip 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
 - Bu ortada ıspanaklı harcı hazırlayın.
 - Bunun için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
 - Üzerine sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ek edip kavurun.
 - Üzerine sarımsak ekleyip karıştırın.
 - Salçayı da ekleyip karıştırın.
 - Temizlenip yemeklik doğranmış ıspanakları ekleyip kapağı kapatın.
 - Suyunu salınca karıştırın biraz daha pişirip ocaktan alın.
 - Pişen patatesleri fırından çıkarıp üzerine ıspanaklı harcı döküp yayın.
 - Son olarak üzerine kaşar peyniri koyup toz kırmızı biber serpin.
 - 180 derece fırında 25-30 dakika kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
 - Fırından çıkarıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Dilimleyip servis yapın.