Ispanaklı Krep Böreği (Lezzet Bombası)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ispanaklı Krep Böreği (Lezzet Bombası) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet kuru soğan
  • 700 gram ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
Krep tanımı;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1,50 su bardağı un
Beşamel sos tanımı;

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1.50 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Üzeri için:

  • 300 gram kaşar peyniri
Ispanaklı Krep Böreği (Lezzet Bombası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel krep hamurunu hazırlayalım. Yumurta, süt, suyu çırpalım. Ben blender la çırpıyorum daha kolay oluyor.
  2. daha sonrasında yavaş yavaş 1,50 su bardağı unu yavaş yavaş ek ederek çırpalım topaklanma olmasın. Krep hamuru hazırladıktan daha sonra orta büyüklükteki tavada kreplerimizi hazırlayalım.
  3. 1 adet soğanı soyup yemeklik halinde küçük bir tencereye doğrayalım. Biraz kavurduktan daha sonra ıspanakları ek edelim ve yinedan ıspanaklar yumuşayıncaya kadar kavuralım. Tuz ve karabiber ek edelim altını kapatalım.
  4. Beşamel sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Tereyağını sos tavasına alalım. Üzerine unumuzu koyarak biraz kavuralım un kokusu çıksın.
  5. Akabinde yavaş yavaş sütümüzü ek ederek kaynayana kadar karıştıralım. En son kapatmadan evvel tuz ve karabiber ek edelim altını kapatalım.
  6. Hazırladığımız kreplerin içine göz sonucu ıspanak içimizi koyalım ve bohça formunda kapatıp borcamımıza karşıt kapatalım.
  7. Üzerlerine hazırladığımız beşamel sosu dökelim ve 200 derecedeki fırına verelim. Üzeri pembeleşmeye başladığında fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini koyalım ve tekrar fırına verelim.
  8. Üzerindeki kaşarlar kızardıktan daha sonra fırından çıkarabiliriz. yavaşça soğuduktan daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Ispanaklı Krep Böreği (Lezzet Bombası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst