Ispanaklı Patates Oturtma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ispanaklı Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kg ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gr mantar
  • 3- 4 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kasığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üstü için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Ispanaklı Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tereyağında unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütü yavaş yavaş çırparak ekliyoruz tuz ve karabiberini atıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  2. Ayrı bi tencerede soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
  3. sonrasındasında mantarları ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  4. Salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Üstüne yıkayıp doğradığımız ıspanakları ekliyoruz hafifçeçe ölene kadar pişiriyoruz.
  6. Piştikten daha sonra beşamel sosla ıspanağı karıştırıyoruz suyu var ise süzüyoruz.
    Büyük kare borcam kullandım şayet yuvarlak var ise oda olur.
  7. Borcamın altına patatesleri yuvarlak yaklaşık 2 cm kalınlığında kesip yerleştiriyoruz.
  8. Üstüne ıspanakları ekliyoruz .
  9. 15 dk 180 drece fırında on pişirme yapıyoruz.
  10. Son olarak kaşarları üzerine atıp eriyip yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Ispanaklı Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst