Kabak Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 kilo kabak
 - 3 adet patates
 - 3 adet domates
 - 2 adet sivri biber
 - 1 adet soğan
 - 250 gram kıyma
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - Kabakları kızartmak için sıvı yağ
 - Tuz, karabiber pulbiber
 - 1 çay bardağı sıcak su
 - Rendelenmiş kaşar peyniri
 - Dereotu maydanoz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları ister soyun, ister kazıyın. Onları halka halka kesin.
 - Kızgın yağda epey kararmayacak biçimde kızartın yağı süzülecek biçimde süzgece koyun. En az 1 saat bekletin.
 - Patatesleri de birebir biçimde kızartın.
 - Soğanı ve biberi ince ince kıyın.
 - Kıymayı suyunu çekene kadar kavurun. Soğan, biber ve bir caybardağı sıcak su ekleyerek kavurun ortada karıştırın ki tabanı tutmasın. Etin yağı ve eklediğiniz su kavurmaya yetecektir.
 - İyice kavrulunca küp küp kesilmiş domatesleri ek edin, biraz çevirip salçasını ekleyin,.
 - Domatesler pişene kadar kaynatın.
 - Karabiber, tuz, pulbiberi ekleyin.
 - Bir fırın kabına kabakların yarısını alta dizin, kıymayı üstüne yayın, geri kalan kabakları üste dizin,en üste patatesleri dizip fazlaca az su gezdirin üzerine kasar rendesi serpin.
 - 200 derece fırında kasar eriyene kadar pişirin.
 - Yemeği servis ederken üstüne sarmısaklı yoğurt da dökebilirsiniz.