Kabak (Susuz Kendi Lezzetiyle)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kabak (Susuz Kendi Lezzetiyle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Sarımsaklı yoğurt için:

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerine sosu için:

  • 1’5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
Kabak (Susuz Kendi Lezzetiyle) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Merhaba evvela kabaklarımızı güzelce yıkayıp küçük küçük doğrayıp tencerede en küçük ocağa tuzunu ve karabiberi koyup alıyoruz (su ve yağ yok)
  2. Tenceremiz ısınınca altını düzgünce kısıyoruz, tam yarım saatte lokum üzere pişiyor .
  3. hemen sonrasında servis tabağına alıp soğukken sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz .
  4. En son tavaya tereyağı ve pul biberi alıp kaynayınca kapatıyoruz.
  5. Kabaklarımızın üstüne yoğurdu en üstede sosumuzu döküyoruz.
Çok pratik ve kızartmadan daha sağlıklı oluyor ayrıyeten hoş bir diyet yemeği( tuzu kullanmadan) deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kabak (Susuz Kendi Lezzetiyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst