Kabak Ve Patlıcan Mücver Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Deneyeceklere afiyet olsun.
Kabak Ve Patlıcan Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 tane kabak
- 2 yumurta
- 1-2 dilim peynir hangisi var ise
- 1 tane patlıcan
- 3,5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığından biraz az pulniber, karabiber, toz kırmızı biber ve biraz kimyon
- Yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcan ve kabakları soyalın rendekeyelim.
- Rendelediğimiz kabak ve patlıcanlarının suyunu sıkalım iki avucumuzun içine alarak sıkma sürecini yapıyoruz.
- Karıştırma kabına alalım.
- Üzerine yumurta, un,peynir, tuz ve tüm baharatlarımızı ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Isıttığımız tavaya yağımızı alıp kaşık yardımı ile harcımızdan bir kaşık alıp tavaya alalım kaşıkla düzeltelim Dairesel biçimde ince olması gerekir ki içi pişsin hamur kalmasın.
- Bu süreci harcımız bitene kadar devam ediyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Kabak Ve Patlıcan Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı