Kadınbudu Köfte

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
  • Damak tadınıza göre nane reyhan tuz ve baharat
Dış kaplaması için;

  • 1 su bardağı un ve daha evvel kenara ayırdığımız yumurta sarısı
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 su bardağı pirinçi yıkayıp tavaya alalım ve üstüne iki su bardağı su ekleyip haşlayalım. (ben daha evvel yaptığım artan pilavları buzluğa koyuyorum isterseniz siz de o biçimde yapıp kadınbudu köftede kullanabilirsiniz)
  2. Bir karıştırma kabına kıymayı, haşlanan pirinçi yumurtanın sarısını ve baharatları katıp güzelce yoğuralım.
  3. Güzelce yoğrulan köfteye hal verip en az yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  4. İki farklı tabağa yumurtanın beyazını ve unu koyalım köftelerimizi evvel una daha sonra yumurtaya bulayalım.
  5. Kızgın yağda köftelerimizi kızartalım.
Afiyet olsun ????.

Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst