Kahvaltı Ve Meze Olarak Soslu Biber

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kahvaltı Ve Meze Olarak Soslu Biber Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kase kızartmalık doğranmış yeşil biber yahut (ben dondurucudan kullandım)
  • 10-15 adet kuru biber olur
  • 1 adet kapya biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sos için

  • 3 adet domates (250 gram konserve domates te olur)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzerine

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak ,tuz,bir fiske kekik ve pul biber
Not :Yeşil biberleriniz acı ise pul bibere gerek yok


Kahvaltı Ve Meze Olarak Soslu Biber Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel domates sosunu pişirmek için domateslerin kabuklarını soyalım .
  2. Tavaya 1yemek kaşığı sıvı yağı ve minik doğradığımız sarımsağı bir iki kere çevirelim kokusu çıkınca yemeklik doğradığımız domatesleri ve tuzunu ,pul biberini ek edelim tavanın kapağını kapatalım.
  3. Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  4. Tava ya bir ölçü kızartmalık sıvı yağ alalım ısınınca dondurucudan aldığım biberleri çözdürmeden yağın içine bırakalım ortada karıştırarak biberler kızarınca havlu kağıt üzerine alalım.
  5. Kuru biber kullanılınca biberleri kaynar suda 5-6dakika haşlayalım, süzdürelim o denli kavurup kızartalım.
  6. Pişmiş olan domates sosumuz yavaşça sulu olacak biçimde iken biberleri içine alalım yavaşça karıştıralım.
  7. 1 dakika birlikte pişirelim ve yavaşça soğuyunca yoğurdun içine sarımsağı rendeleyip tuzunu atalım karıştıralım ve servis tabağına aldığınız biberli sosun üzerine dökelim.
  8. Üstüne pul biber ve kekik serpelim yoğurtlu soslu biber servise hazırdır.Afiyet olsun.
Kahvaltı Ve Meze Olarak Soslu Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst