kalp naklinden yarı maratona

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Hayatın tırmanışlarıyla yüzleşmek, korkuları geride bırakıp bitiş çizgisine koşmak yürek ister. O kalp başkasına ait olsa ve şu anda senin göğsünde atıyor olsa bile. Pregnana Milanese'den 32 yaşındaki Daniele Sironi, 'ikinci doğum günü' olan kalp nakli tarihi olan 2 Nisan 2021'den beri bu bağlılığını yerine getiriyor ve her geçen gün kendine daha fazla meydan okuyor. Bologna'lı 42 yaşındaki bir gencin hediyesi sayesinde açılan 'sürgülü kapı' – ölüm ve yaşam, kesişen kaderler – ve onu buraya, bugün, yani 24 Kasım'da yarışacağı Milano21'in başlangıç çizgisine getirdi. ilk yarı maratonuyla ilk kez sahneye çıktı.

New York maratonunun hayali

“Bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra 6 saat yatakta otururken ameliyat sonrası rehabilitasyonun ilk gününü düşünmenin zaten bir başarı olduğunu kim düşünebilirdi” diye gülümsüyor. O günlerin üzerinden sadece 3 yıldan biraz fazla zaman geçti. Ve bugün hayatta bir şarap garsonu olan Daniele'nin sonraki aşamalara ulaşmak için triatlonlarda büyük hedefleri ve eğitimleri var: “Yarı Ironman – listeliyor – bir gün New York maratonunda koşma hayali”.

Onun hikayesi

1992 yılında Brianza'da doğan, “27 yaşına kadar sakin bir hayat” yaşadığını, ardından “2019'da her şeyin değiştiğini” söyleyen Adnkronos Selam'ı anlatıyor. Ve değişen şey yalnızca Daniele'nin Şubat ayında partneri Alice ve ikinci kızı Sofia ile birlikte hayatının 3 aşkından biri olan Ludovica'nın babası olmanın mutluluğunu yaşaması değildi. Geleceği altüst eden bir teşhis: dilate kardiyomiyopatikalp yetmezliğine neden olan kalp hastalığı. Bazı 'kırmızı ışıklar' çoktan yanmıştı. “Fakat 3 günlük kısa bir hastanede kalma süresi olması gereken son söz benim için tamamen beklenmedik bir olaydı,” diye geriye bakıyor. “Bana kalbimin çok kötü olduğunu ve hayattaki son umudumun nakil olduğunu söylediler.” Kasım-Aralık aylarındayız. “İlk baştaki cesaret kırıklığının ardından, yapıp yapamayacağınızı bilmeden nakil için beklemenin ne demek olduğunu da keşfettim. Operasyona uygunluğumun değerlendirildiği Monzino'dan Niguarda'ya transfer edildim. Bir ay sonra resmi olarak bekleme listesinde.”

Bu arada Kovid de işleri karmaşıklaştırıyor. “Şansım, diyor Sironi, o sırada bir yaşın biraz üzerinde olan kızımdı ve bu konuda çok fazla düşünmeme izin vermedi, tüm enerjim onun üzerinde yoğunlaştı. Bu arada, ziyaretler sırasında ne olduğunu öğreniyorum. Bir kalbe sahip olmak demek ve sonrasında yapabileceklerim var. Doktor beni endişelendiriyor: 'Maraton yapan nakiller de var'.

Yeni kalp

Bu arada hayat akmaya devam ediyor. “1 Nisan 2021'e kadar şaka gibi tüm nakil alıcılarının hatırladığı çağrıyı aldım. Ofise döndüm, telefona cevap verdim: 'Sana bir kalp olurdu' sözü ömür boyu benimle kal”. Bir duygu tsunamisi ve 2 Nisan'da Daniele bıçağın altında. “Ameliyat 6-8 saat sürüyor ve güzel bir şekilde bitiyor. Buradan sonra yavaş yavaş bir rehabilitasyon başlıyor.”

İlk başta “zorlukla yürüdüm” diye anımsıyor. Sonra “egzersiz bisikleti” ve “güzel havalarda dışarıda yürür. Haziran ayında biraz daha korunaklı bir ortamda ailemle geçirdiğim bir sürenin ardından eve dönüyorum. 10 gün sonra bile ikinci kızım doğuyor ve ben de bunu başarabiliyorum. doğumda dikkat et”. Yaz geldi ve deniz bir fırsat: “Daha fazla kilometre yapmaya başlıyorum. Ekim ayında da biraz koşmaya başlayacağım. Kalbimin dayattığı zorunlu durmadan önce aktif bir yaşam sürdüm, tenis oynadım.” , arkadaşlarla futbol”. Semptomlar? “Aslında doktorlar hala ayakta durmama şaşırdılar. O kadar endişelendiler ki, beklerken bana defibrilatör bile taktılar. Nakilden önce aylarca hastanede kalan insanlar tanıyorum.”

Spor

Ancak yavaş yavaş Daniele, yeni kalbiyle yeniden spor yapmaya başlıyor, “hatta padel, biraz tenis. Yeniden koşmaya başlama korkumu biraz olsun yendim. Ve 2022 yazında bazı ilerlemeler görmeye başlıyorum.” daha fazla”. Hayatındaki pek çok dönüm noktasından biri de Aido ve Aned dernekleriyle tanışmasıydı. “İkincisi özellikle organ nakli alıcıları için sporla ilgileniyor ve onlarla ulusal oyunlara katılıyorum. Organ nakli olan ve spor yapan başkalarını da tanıyorum. Ve Aido ile okullara giderek başıma gelenler hakkında çocuklarla konuşmaya başlıyorum. Ayrıca tanıştığım ve ne yazık ki bir daha hiç görmediğim insanlar için de bu konuyu konuşuyorum. Eylül 2023'te mesajımı spor yoluyla alabileceğimi fark ettim.”

“Triatlon hakkında düşünüyorum – diyor Daniele – önemli bir koç olan Simone Diamantini'nin evimden birkaç kilometre uzakta antrenman yaptığını keşfediyorum. Ona hikayemi, projemi anlatıyorum ve o da bunu benimsiyor. İşin komik tarafı ben de bunu yaptım. Hiç yarış bisikletim olmadı, tam anlamıyla amcamın bodrumunda aldım. İlk iki sürüşte pedallardan uzaklaşamadığım için düştüm ve ciddi bir şekilde yarış yapmamıştım ve hızımı biraz artırmaya başladım. hemen kilometre aldım Sakatlandım. Çocukken yüzme yaptım, nasıl ayakta kalacağımı biliyordum. Ancak geçen ay Peschiera del Garda'da sprint triatlonunda ilk maçıma çıktım ve yarından eminim, diye bitiriyor Sironi. Aido'nun sloganını 'yeniden yazdım' ('Bağış yapıyorum, kimin için olduğunu bilmiyorum ama nedenini biliyorum'). Benim için 'Koşuyorum, kimin için olduğunu bilmiyorum ama nedenini biliyorum'”, gülümsüyor. “Bunun anlamı, herkes istediği gibi ve kendi seviyesinde spor yapmanın hem beden hem de zihin için iyi olduğudur. Ayrıca bir nakilden sonra tekrar yaşayabileceğinizi göstermek ve farkındalık yaratmak istiyorum. organ bağışı konusunda insanlar arasında “. Sonraki adımlar? “Ortalama bir triatlon hedefinin yanı sıra, gelecek yıl belki de 6 Nisan'da Milano'da bir maratonla kendime meydan okumak isterim. Güzel bir 'doğum günü' olur. Nakilden bu yana geçen 4. yılı kutlamanın güzel bir yolu. ”