Kapuska

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kapuska Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram lahana
  • 1 türk kahvesi fincanı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı sıcak su
Kapuska Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Lahanalar ince ince doğranıp, bol suyla yıkanır.
  2. Yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağ ve tereyağı karışımında kavrulur.
  3. Kavrulan soğanların üzerine lahanalar eklenir ve 10 dakika kadar ağzı kapalı pişirilir.
  4. Baharatları pirinci ve suyu eklenir.
  5. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler ve lahana pişene kadar pişirilir.
  6. Birinci sıcağı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun.
Kapuska Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst