Kara Lahana Sarması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kara Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bağ kara lahana yaprağı
İç gereci;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı iç yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı mısır bulguru
  • 1 su bardağı orta uzunluk bulgur
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tepeleme çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tepeleme çay kaşığı kimyon
  • 1 tepeleme çay kaşığı karabiber
  • 1 tepeleme çay kaşığı pul biber
Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı iç yağ
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası yahut domates rendesi
  • 5 su bardağı su
Kara Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda bir tencerede kaynattığımız suya yapraklarımızı koyup 1-2 dakika haşlayıp (fazla yumuşatmadan) çıkartıyoruz.
  2. Süzgeçten geçirdikten daha sonra yapraklarımız sarılmak üzere beklerken biz iç malzememize geçiyoruz.
  3. Sıvı yağ ve içyağı tavaya alıyoruz.
  4. Küp biçiminde doğranmış soğanları yağımıza ekliyoruz. Soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  5. daha sonrasında salça ve baharatları ek ediyoruz.
  6. Son olarak yıkanmış ve süzgeçten geçirilmiş pirinç ve bulgurlarımızı ekliyor, 5 dakika kadar karıştırıyoruz.
  7. İç gerecimiz hazırdır sarmamızı sarmaya başlayabiliriz.
  8. Sarmalarımızı koyacağımız tencereye birinci vakit içinderda yaprak saplarını diziyor onun üzerine sardığımız sarmaları yerleştiriyoruz. Büyük olan yaprakları 2 yahut 3e bölebilirsiniz.
  9. Sosunu hazırlarken başka bir tavada sıvı yağ ve içyağı, küp formunda doğranmış soğanı kavuruyoruz. Soğanların rengi değişince salçamızı ekliyoruz. (biz salça kullandık, isteğe göre salça yerine domates rendesi daha hoş lezzet veriyor. ) son olarak suyumuzu ek ederek kaynadıktan daha sonra sosumuzu sarmalarımızın üzerine döküyoruz.
  10. Sosumuzu döktükten daha sonra sarmalarımızı orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
  11. Kaynadıktan daha sonra kısık ateşe alıyoruz.
  12. Pirinçlerimiz piştiyse ocağın altını kapatabiliriz.
  13. Sarmalarımız artık sunuma hazırdır.Afiyet olsun ????
Kara Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst