Karalahana Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karalahana Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 bağ karalahana
  • 2 çay bardağı iç barbunya (Haşlanmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 ‘ er çorba kaşığı domates ve tatlı biber salçası
  • 1′ er tutam tuz ve karabiber
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • Yeteri kadar sıvı yağ
Üzeri için;

  • Eritilmiş tereyağı
Karalahana Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karalahanamızı ince ince doğrayıp, yüzüne çıkacak kadar su ek edip, yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  2. Tenceremizde soğanımızı alıp yavaşça soteledikten daha sonra salçamızı, tuzumuz ve karabiberimizi ek edip kavuruyoruz üzerine haşlanmış olan karalahanamızı, iç barbunyamızı ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
  3. Üzerinede 1 litre kadar kaynamış suyu ekleyip yemeğimizi pişiriyoruz. Yemeğimizin altını kapatmadan mısır ununu ek edip 5 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Ocağın altını kapatınca tavada eritip kızdırdığımız tereyağımızı da üzerine gezdiriyoruz. Güzel yemeğimiz mısır ekmeği eşliğinde servise hazırdır. Denemenizi tavsiye ettiğim bu lezzetli yemek adeta kış aylarında muhtaçlık duyulan vitamin deposu şimdiden afiyetler olsun ????????.
Karalahana Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst