Karamelize Mantar Bulgur Pilavı Eşliğinde (Bayılacaksınız)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karamelize Mantar Bulgur Pilavı Eşliğinde (Bayılacaksınız) Tanımı İçin Materyaller

Karamelize mantar için;

  • Yarım kilo mantar
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane sarı ya da yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Bulgur pilavı için;

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
Karamelize Mantar Bulgur Pilavı Eşliğinde (Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mantarın kabuğunu soyup, temizleyelim. Ben yıkadım siz dilerseniz silebilirsiniz. Biberleri ve soğanı uzun ve kalın dilimleyelim.
  2. Tavamıza zeytinyağını alalım ve kızdıralım üzerine mantarı ek edip, kapağını kapatalım. Ocak orta ateşte olsun. Ortada kapağı açıp, karıştırarak rengi dönene kadar kızartalım.
  3. Üzerine zerzevatları tuzu ve karabiberi ek edelim. Tereyağını da ekleyelim. Kapağı kapalı denetim ederek ortada karıştırarak karamelize hale gelene kadar kavuralım.
  4. Pilav için; tereyağını ve zeytinyağını tencereye alalım, üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip, kavuralım. Salçayı da kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Bulguru ek edip, suyunu ve et suyunu ekleyelim. Baharatlar ve tuzunu ek edip, altını kısalım. Suyunu çekene kadar pişirelim. Tabağın altına pilavı üzerine mantarı koyup, servis edelim. Afiyet olsun ????
Karamelize Mantar Bulgur Pilavı Eşliğinde (Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst