Karamelize Soğanlı Enginar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karamelize Soğanlı Enginar Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet enginar
  • Enginarlara sürmek için 2 yemek kaşığı kadar limon suyu
  • 4 orta uzunluk soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
Karamelize Soğanlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye alınan zeytinyağında piyaz doğranan soğanlar ve küçük küçük doğradığımız sarımsaklar kavrulur.
  2. Yıkayıp altına ve üzerine fırçayla limon suyu sürdüğümüz enginarlar, kavrulan karışımın üzerine aykırı bir biçimde kapatılır.
  3. Tuz, sıktığımız 1/2 limonun suyu ve 1 su bardağı sıcak su ek edilir; pişmeye bırakılır. 15-20 dakika daha sonra enginarlar çevrilir. (Enginarlar pişmezse sıcak su eği yapılabilir)
  4. Pişen enginarların içine soğanlı, sarımsaklı karışım doldurulur. Dereotu serpip servis edilir. Afiyet olsun.
Karamelize Soğanlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst