Karışık Kuru Dolma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller

  • 35-40 adet kuru patlıcan ve biber
İç materyali

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük uzunluk küçük doğranmış soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 2 tatlı kaşığı nar eksisi
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
Karışık Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuru patlıcan ve biberleri uygun bir tencereye alıyoruz üzerini geçecek kadar kaynamış su ek edip ocakta 3-4 dk kaynatıp suyunu süzüyoruz.
  2. Pirinci yıkayıp sıcak suda bir saat dinlendirdikten daha sonra suyunu süzüyoruz.
  3. Bütün iç materyalleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Patlıcan ve biberlerin yarısını geçecek biçimde içini doldurup dolmaların uç kısmını elimizle bastırarak kapatıyoruz.
  5. Tencereye yavaşça yatay olarak üst üste diziyoruz tenceremiz tamamlandıktan daha sonra ocağa alıp üzerini geçecek kadar kaynamış su yarım su bardağı zeytinyağ ek ediyoruz.
  6. 45-50 dk pişiriyoruz.
  7. Pişen dolmalarımızın üzerine nar eksisi gezdirip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Karışık Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst