Karışık Kuru Zerzevat Kavurma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karışık Kuru Zerzevat Kavurma Tanımı İçin Materyaller

Ölçü isteğe bağlı

  • Kuru patlıcan
  • Kuru biber
  • Kuru kabak
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:

  • 3 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Tuz
Karışık Kuru Zerzevat Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kuru zerzevatları (var ise kuru domates de ekleyin bende yoktu) suda yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Evvel patlıcan biberi, daha sonra domatesi, en sonsa kabağı atıp hazırlarsanız kabaklarınız daha canlı ve hoş olur.
  3. Haşladığınız sebzelerin suyunu süzün. Tencereye bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve yarım ay halinde ince ince doğradığınız soğanları atıp kavurun. Soğanlar yavaşça pembeleştiğinde sarımsakları katın.
  4. Kuru zerzevatları tencereye katıp üstüne tuz ekleyin ve karıştırın.
  5. Başka bir kasede, istediğiniz biçimde hazırladığınız sarımsakların üstüne yoğurt ve tuz döküp, sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın. Kavurmanızı bu sosla yerseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz.
Karışık Kuru Zerzevat Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst