Karnabahar Graten

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 iri patates
Beşamel sos için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;

  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel karnabahar irice çiçeklerine ayrılır. Patates fazlaca ince olmayacak biçimde doğranır.
  2. Kaynamış tuzlu suya atılarak 6-8 dk pişirilir.
  3. Pişen sebzeler süzülüp borcama dökülür. (ben minik karnabahar ve 22×22 cm küçük borcam kullandım).
  4. Beşamel sos için sıvı yağda un kavrulur. Kokusu çıkana kadar kavrulunca soğuk süt, tuz ve karabiber eklenip kaynayıp göz göz olana kadar pişirilir.
  5. Sos sebzelerin üzerine gezdirilir.
  6. Kaşar rendesi de serpilip 200 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun ????????.

İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim

Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst