Karnabahar Kızartma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Kızartma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 ortaboy karnabahar (Yaklaşık 700 gr)
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Pulbiber
Üzerine

  • Çırpılmış yoğurt
  • Pul biber
Karnabahar Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharlar bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülür. Soğumaya bırakılır.
  2. Derin bir kasede un, süt, yumurta, tuz ve pul biber güzelce çırpılır. Kek hamuru kıvamında bir kıvam elde edilir.
  3. Hazırlanan karışım karnabaharların üzerine dökülür. Heryerini kaplıycak biçimde düzgünce karıştırılır.
  4. Karnabaharlar kızgın yağda kızartılır.
  5. Servis tabağına alınır.
  6. Yoğurtla servis yapılır.
Karnabahar Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst