Karnabahar Kızartması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 5 su bardağı su
  • Çok az tuz
Kızartmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Sos için;

  • Yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda karnabaharımızı çiçeklerine ayırıp güzelce yıkıyoruz. sonrasındasında kaynatacağımız tencereye koyup üzerine suyu ekleyip epey az tuz ekliyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Karnabaharlarımız haşlanırken başka bir kapta yumurta ,süt, un ve tuzu güzelce homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Biraz yumuşayan karnabaharlarımızı kevgir sayesinde çıkartıp suyunu süzüyoruz.
  3. Kızartma tavamıza yağımızı koyup kızdırıyoruz. Akabinde karnabaharlarımızı kızartma harcının içine kısım kısım ekleyip her yerine harç gelecek biçimde güzelce buluyoruz ve kızdırdığımız yağın içine atıyoruz. Altın rengi alana kadar kızartıyoruz.
  4. Kızaran karnabaharlarımızı havlu kağıt koyduğumuz tabağımızın üstüne koyup fazla yağını alıyoruz.
  5. Servis ederken üzerine yada yanına sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyip servis ediyoruz afiyet olsun ????.
Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst