Karnabahar Köftesi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Materyaller

  • Orta uzunluk karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu yahut ekmek içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Köfte harcı (İsteğe bağlı)
  • Sıvıyağ (Kızartmak için)
Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharı suda düzgünce haşlayıp, suyunu süzün.
  2. Karnabaharı bir kaba alıp, çatalla ezin, bütün materyalleri ek edin ve yeterlice yoğurun. Cıvık olursa un ekleyebilirsiniz.
  3. Hazırlanan harcı buzdolabında 20 dakika bekletin.
  4. Harca yuvarlak form verin, biçim verirken avucunuzu birtakım kimi yağlayın ki yapışma olmasın.
  5. Tavaya yağ ek edin, köfteleri artlı önlü kızartın. Sıcak servis edin.
Karnabahar Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst