Karnabahar Lazanya Kışın Favorisi Olacak Tanımı İçin Malzemeler
Karnabahar kısmı için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hadi başlayalım.
								Karnabahar kısmı için:
- 1 adet karnabahar
 - 2 adet yumurta
 - 1 çay bardağı süt
 - 5-6 yemek kaşığı un
 - Yeşil soğan
 - Maydanoz
 - 1 çay bardağı kaşar rendesi
 - Tuz karabiber kırmızıbiber pulbiber
 
- 250 gram kadar kıyma
 - Sıvı yağ
 - 1 soğan
 - 1-2 diş sarımsak
 - 2 yemek kaşığı domates salçası
 - Tuz karabiber kekik pulbiber
 - Su
 
- Kaşar rendesi
 
Not EkleTarifi Yazdır
Hadi başlayalım.
- Karnabaharımızı haşlayalım süzelim ve soğumaya bırakalım biraz.
 - Kıymamızı bir tavaya alıp kavurmaya başlayalım bu basamakta yağ eklemiyorum. Suyunu bırakıp geri çekince yağ ekleyip yemeklik doğradığım soğan ve sarımsakları ek ediyoruz ve kavuruyoruz.
 - ondan sonrasında salça ve baharatları da ekliyoruz.
 - Onları da biraz kavurup su ekliyoruz, kapağını kapatıp orta ateşte yoğunlaşmaya bırakıyoruz birtakım kimi karıştırarak.
 - Karnabaharlarımızı geniş bir kaba alıp çatal sayesinde eziyoruz.
 - Diğer materyalleri ekleyip karıştırıyoruz. Küçük uzunluk borcama fırça sayesinde az bi sıvı yağ sürüyoruz.
 - sonrasındasındadan karnabahar harcımızın yarısını borcama bastıra bastıra yerleştiriyoruz.
 - Kıymalı harcımızı üzerine boşaltım yine karnabahar ekliyoruz düzeltiyoruz.
 - Üstüne çokça kaşar rendesi serpiştirip 200 derecelik fırına güzelce kızarana kadar gönderiyoruz.
 - Fırından çıkınca birinci sıcaklığının geçmesini bekliyoruz ki daha hoş dilimlensin. Afiyet olsun.