Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1-5 kg karnabahar
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 2 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Sosu için

  • 1 kase yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel karnabaharı birbirinden ayırıyoruz yıkayıp bir süzgece bırakıyoruz.
  2. Bu ortada orta uzunluk tencereye tencerenin yarısı kadar su koyup suyu kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sora içine 1 tatlı kaşığından az bir ölçü tuz koyuyoruz.
  4. daha sonra karnabaharı bu suyun ortasında haşlıyoruz.
  5. Karnabaharlar biraz yumuşadıktan sora onları tencereden alıp bir daha bir süzgecin içine bırakıyoruz.
  6. O ortada sosu hazırlamaya geçelim. Yoğurt ,yumurta, un, tuz ve karabiberi uygunca çırpıyoruz karnabaharları tek tek bu sosa buluyoruz.
  7. daha sonra yağın ortasında güzelce kızartıyoruz rengi kızaran karnabaharları servis tabağına alalım.
  8. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servise hazır.Afiyetolsun????.
Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst