Karnabaharlı Ispanak Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- Yarım kilo ıspanak
 - Yarım karnabahar
 - 2 tane patates
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 soğan
 - Karabiber
 - Tuz
 
- 1 kilo süt
 - 1 yemek kaşığı un
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Karabiber
 - Tuz
 
- Kaşar peyniri
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabahar ve patatesleri kesip tencereye alalım 15 dakika kadar haşlayalım.
 - Akabinde doğradığımız soğanları sıvı yağ döküp tavaya alalım kavrulunca salçasını ekleyip güzelce karıştırılır.
 - Ispanaklar ek edilir 5 dakika kadar kavuralım.
 - En son karnabahar ve patatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirelim.
 - Karabiber tuz katılarak altı kapatılır.
 - Borcama hazırladığımız harcımızı alalım.
 - Beşamel sos üretimine başlayalım. Tereyağı ve sıvı yağ döküp unu güzelce kavuralım.
 - Üzerine sütümüzü ekleyip daima karıştırarak pişirelim.
 - Son olarak karabiber ve tuz ek edip ocağın altını kapatalım.
 - Hazırladığımız harcımızın üzerine dökelim en üstüne ise doğradığımız kaşar peynirini dizip 190 derecede pişirilir.
 - Son 10 dakika daha hoş kızarması için fırını 200 dereceye çekebilir siniz.
 - Piştikten daha sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun ????