Karnabaharlı Ispanak Graten

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnabaharlı Ispanak Graten Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo ıspanak
  • Yarım karnabahar
  • 2 tane patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 soğan
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel sos;

  • 1 kilo süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Üstüne;

  • Kaşar peyniri
Karnabaharlı Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabahar ve patatesleri kesip tencereye alalım 15 dakika kadar haşlayalım.
  2. Akabinde doğradığımız soğanları sıvı yağ döküp tavaya alalım kavrulunca salçasını ekleyip güzelce karıştırılır.
  3. Ispanaklar ek edilir 5 dakika kadar kavuralım.
  4. En son karnabahar ve patatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirelim.
  5. Karabiber tuz katılarak altı kapatılır.
  6. Borcama hazırladığımız harcımızı alalım.
  7. Beşamel sos üretimine başlayalım. Tereyağı ve sıvı yağ döküp unu güzelce kavuralım.
  8. Üzerine sütümüzü ekleyip daima karıştırarak pişirelim.
  9. Son olarak karabiber ve tuz ek edip ocağın altını kapatalım.
  10. Hazırladığımız harcımızın üzerine dökelim en üstüne ise doğradığımız kaşar peynirini dizip 190 derecede pişirilir.
  11. Son 10 dakika daha hoş kızarması için fırını 200 dereceye çekebilir siniz.
  12. Piştikten daha sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun ????
    ❤
Karnabaharlı Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst