Karnıbahar Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- Yarım adet karnabahar
 - 1 adet soğan
 - 2 diş sarimsak
 - 1 su bardağı haşlanmış nohut
 - 1 adet büyük uzunluk patates (Patatesler orta uzunluk ise 2 adet de olabilir)
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 100 gram kıyma (2-3 yemek kaşığı )
 - 1 çay kaşığı tatlı toz biber
 - 1 yahut 1,5 yemek kaşığı salça
 - 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 2 yahut 2,5 su bardağı sıcak su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Yemeğimizi yapacağımız tenceremize yağımızı ve soğanımızı alıyoruz. Pembeleşince kıymamızı da kavurup salçamızı ekliyoruz.
 - 1 dakika kavurduktan daha sonra, küp küp doğranmış patateslerimizi ekleyip yaklaşık 3 dakika kavuruyoruz.
 - sonrasındasında karnabaharlarımızı ekleyip 1 dakika daha kavurup sıcak suyumuzu ek ediyoruz.
 - Kaynadıktan daha sonra nohudumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz. İnmesine 4 dakika kala sarımsak ve toz biberini ekliyoruz. Afiyet olsun????