Karnıbahar Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Karnıbahar Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım adet karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarimsak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet büyük uzunluk patates (Patatesler orta uzunluk ise 2 adet de olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram kıyma (2-3 yemek kaşığı )
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 yahut 1,5 yemek kaşığı salça
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yahut 2,5 su bardağı sıcak su
Karnıbahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yemeğimizi yapacağımız tenceremize yağımızı ve soğanımızı alıyoruz. Pembeleşince kıymamızı da kavurup salçamızı ekliyoruz.
  2. 1 dakika kavurduktan daha sonra, küp küp doğranmış patateslerimizi ekleyip yaklaşık 3 dakika kavuruyoruz.
  3. sonrasındasında karnabaharlarımızı ekleyip 1 dakika daha kavurup sıcak suyumuzu ek ediyoruz.
  4. Kaynadıktan daha sonra nohudumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz. İnmesine 4 dakika kala sarımsak ve toz biberini ekliyoruz. Afiyet olsun????
Karnıbahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst